Ratan a přírodní materiály

Ratan a jiné přírodní materiály pro vás

 

Název ratanový nábytek se objevuje v posledních letech velmi často nejen na stránkách různých medií. Je nám představován v obchodech, zařízení útulných kaváren a restaurací s exotickou atmosférou je jím také často vybaveno.

Přitom za ratan je u nás mnohdy považován bohužel i materiál, který kolem kvalitní suroviny prošel opravdu jen velmi vzdáleně, jak bývá používána příměra na jakousi příbuznost.

Kvalitní přírodní materiál, který je naplétán na kvalitní dřevěnou nebo kovovou konstrukci, kupujte v prodejnách, které se přírodními materiály zabývají a neprodávají nábytek a doplňky, aniž o nich něco ví. Politováníhodné je jednání prodávajícího, který o údržbě a názvu daného přírodního materiálu mnohdy nic neví.

_CFL0144

Dejte si čas a promyslete, projděte si obrázky a navštivte prodejnu. Vyzpovídejte prodejce.

Přírodní materiály jsou osvěžením interieru, dokreslením atmosféry a nenáročným luxusem. Cesta přírodního materiálu k hotovému nábytku je nejen velmi zajímavá, ale stále je každý kus originál, protože je vždy vyráběn ručně.

Pokud chcete nábytek užívat dlouho, stačí mu věnovat minimální údržbu, ratan v interierovém provedení nenechávat na dešti a u prodejce zjistit, který druh je pro vaše účely nejvhodnější.

Sprcha a přirozené oschnutí nábytku je tím nejjednodušším způsobem zbavení se prachu.

 

O údržbě a výběru vhodného materiálu a o kvalitním přírodním materiálu si s vámi rádi popovídáme ve specializované prodejně HITRA, U Trati 44, Praha 10, Strašnice…